Inimene ja probleemid

Inimene, kes süüdistab oma probleemides ja ebaõnnestumistes pidevalt teisi ning pidevalt ainult hädaldab, see inimene ei õpi enda elu juhtima, ega saa mitte kunagi enda elu peremeheks. Tammubki ühe koha peal, ei liigu edasi, on rahulolematu, pahameeles ja ka lahendused jäävad tulemata.

Kui ise ei hakka tegutsema, siis ei muutugi midagi ja süüdistamine ei lahenda probleemi.

Ärge arvake, et teised peaksid teie probleeme lahendama, nad isegi aitaksid teid, aga teie ise ei jää tulemusega rahule. Teised ei tea milline lahendus teid rahuldab ja seega peaksite teie ise tegelema oma probleemide lahendamisega, sest ainult teie teate millist tulemust soovite saada.

See, kes süüdistab ainult iseennast – tekitab endas süütunnet, mille läbi kiusab ja piinab ennast ise. Kui ei ole rahul eluga ja valikutega, siis muuda seda või lepi sellega, et rahu saada.

Selle asemel, et arutada, kes on süüdi, keskenduge probleemide lahendamisele, suunake oma energia probleemide lahendamisele, mitte ärge piinake ja kiusake ennast sellega, mis on mõttetu, mis ei aita teil lahenda probleemi.

Õppige enda ja teiste ebaõnnestumistest, vaadake mis jäi puudu, et õnnestuda, et mitte teha korduvaid vigu. Iga kogemus on hea kogemus, kui te nendest õpite.

Loll süüdistab teisi. Alandlik ja arukas süüdistab ennast. Kogemustega, teadlik inimene ei süüdista kedagi, vaid lahendab probleemid, muudab oma hoiakuid, suhtumist ja käitumist.❤️

✒️Arturo Pérez-Reverte

Ostukorv