Araabia Ühendemiraatide vanasõnad ja tarkuseterad

Siin on mõned Araabia Ühendemiraatide vanasõnad ja tarkuseterad, mis väljendavad selle piirkonna elutarkusi ja kultuurilist väärtussüsteemi:

  1. “Kannatlikkust kannatusega õpetatakse.” – Kannatlikkus on õpitav oskus ja selle omandamine nõuab aega ja harjutamist.
  2. “Kes ootab, see leiab, mida otsib.” – See vanasõna rõhutab kannatlikkuse ja sihikindluse tähtsust oma eesmärkide saavutamisel.
  3. “Kes otsib sõprust ilma vigadeta, jääb sõpradeta.” – Tõeline sõprus aktsepteerib puudusi ja vigu; ideaalset sõpra otsides võidakse jääda üksikuks.
  4. “Mäed ei kohtu kunagi, aga inimesed kohtuvad alati.” – Kuigi looduses asjad püsivad lahus, on inimestel alati võimalus ja võime üksteisega suhelda ja kohtuda.
  5. “Tema sõnad on mesi, aga tema süda on kaljukivi.” – Seda vanasõna kasutatakse kirjeldamaks inimest, kelle sõnad on magusad, kuid kellel puudub tõeline kaastunne või empaatia.
  6. “Kui su naaber on korras, siis sina oled korras.” – See vanasõna rõhutab kogukonna tähtsust ja vastastikust hoolt; kui ümbritsevad inimesed on hästi, on ka sinu elu tasakaalus.
  7. “Kui hoiad end kinni minevikust, kaotad tuleviku.” – Edasi liikumiseks on oluline minevikust lahti lasta ja keskenduda tulevikule.
  8. “Vesi leiab alati oma tee.” – See tähistab elu loomulikku kulgu ja usku, et asjad leiavad alati oma lahenduse.
  9. “Varandust võib kaotada, kuid tarkus jääb igaveseks.” – Materiaalsed asjad on ajutised, kuid teadmised ja tarkus jäävad alati sinu omaks.
  10. “Mis tuleb kergelt, läheb kergelt.” – Lihtsasti saadud asjad ei püsi tihti kaua ja nende väärtus võib kiiresti kaduda.

Need vanasõnad väljendavad Araabia Ühendemiraatide kultuuri põhiväärtusi nagu kannatlikkus, kogukondlikkus, tarkus ja tasakaal elu väljakutsetega.

Ostukorv