Bahreini vanasõnad

Siin on mõned Bahreini vanasõnad, mis peegeldavad selle väikese, kuid rikkaliku kultuuripärandiga riigi elutarkusi ja väärtusi:

  1. “Kannatlikkus on võti, mis avab kõik uksed.” – Kannatlikkus ja püsivus on eduka elu alused, viies lõpuks lahenduste ja eesmärkide saavutamiseni.
  2. “Kes palju räägib, vähe teeb.” – Tühjad sõnad ei ole väärtuslikud; oluline on tegutseda ja oma sõnu toetada reaalse tegevusega.
  3. “Kes ei salli soolasust, see ei leia vett.” – Inimene, kes väldib raskusi või väljakutseid, ei saavuta edu ega leia lahendusi oma probleemidele.
  4. “Iga pilv ei too vihma.” – Kõik ei ole nii, nagu esialgu paistab; mõned asjad, mis tunduvad lootustandvad, ei pruugi tegelikult vilja kanda.
  5. “Kui sa oled karavanijuht, ära karda koerte haukumist.” – Juhid ja teerajajad ei tohiks lasta end häirida tühistest kriitikutest või takistustest; keskendu oma teekonnale ja eesmärgile.
  6. “Tuli süütab küünla, kuid hävitab maja.” – Mõõdukus on elus oluline. Miski, mis võib väikestes kogustes kasulik olla, võib ülemääraselt kahju teha.
  7. “Kui vesi on sulle vajalik, sa ei küsi, kas see on puhas.” – Hädaolukorras või vajaduses ei ole luksust olla valiv; tuleb tegutseda selle põhjal, mis on saadaval.
  8. “Keegi ei ehita maja tema eest, kes magab.” – Edu saavutamiseks on vaja tegutseda; ainult unistamisest ja passiivsusest ei piisa.
  9. “Kõige kallim vesi on see, mis on janutajale pakutud.” – Tõelise väärtuse määrab olukord ja vajadus, mitte ainult objekti füüsilised omadused.
  10. “Sõnad on hõbedased, kuid vaikus on kuldne.” – Vaikus ja mõtlikkus on tihti väärtuslikumad kui tühjad sõnad; teadlik kuulamine ja tähelepanelikkus võivad tuua paremaid tulemusi kui liiga palju rääkimine.

Need vanasõnad peegeldavad Bahreini kultuuri sügavaid väärtusi, nagu kannatlikkus, töö, tarkus ja keskendumine tegudele, mitte ainult sõnadele

Ostukorv