Uskuge, uskuge, uskuge!

Ma olen vana mees ja kaua elanud. Pöördun noorte kooliõpetajate poolt, kes on segaduses.

Uskuge mind! Ma lugesin ühest šamaanist. Oli põud. Veised surid, inimesed surid.

Too šamaan ütles: “Kaevake kraave! Kaevake kraave, et vihm tuleks!”

Aga vihma ju pole ega tule! Kaevake kraave, ja vihm tuleb!”

Uskumatud ütlevad, et see on jama. Hästi, uskuge, mida tahate. See on mõistlik mõtlemine. Aga ma ei usu, et ratsionaalne mõtlemine praegu töötab. Me vajame irratsionaalset mõtlemist, alateadvust! Väiksena unistan ma saada selliseks, nagu ma praegu olen. Võib-olla oli mul nägemus, ma ei tea. Ma ei lootnud suurt midagi, aga, see, millest unistasin, sai teoks.

Ja nüüd ma usun, et me suudame aega mõjutada, seda endale ligi tõmmata. See on tuleviku unistus, kui ma mõtlen: “Oh, järgmine aasta ma teen midagi!” Seda ei eksisteeri, homset pole olemas, järgmist tundi pole olemas. On ainult võimalus, et on. Aga me saame tõmmata aega kohe praegu otse oma päikesepõimikusse, oma hinge.

Kaevake kaeve! Mida iganes te teha ei plaani, uskuge seda! Uskuge seda! Uskuge seda!

Kui te ei usu, siis tehke nägu, et usute. Käituge nii, nagu usuksite! See on jõud. See on absoluutne jõud. Ja siis see juhtub. Uskuge mind, vana lollpead! See toimis minu elus ja toimib ka teie omas. Ärge kunagi andke alla! Uskuge! Uskuge! Uskuge! Pole tähtis, kas olete ateist või usklik.

Uskuge, uskuge, uskuge, nagu uskusin mina.

Anthony Hopkins