Neale Donald Walschi tarkused

Elu</a></a></a></a></a></a></a></a></a></a></a></a></a></a></a></a></a></a></a></a></a></a></a></a></a></a></a></a></a></a></a></a></a></a></a></a></a></a></a></a></a></a></a></a></a></a></a></a></a></a></a></a> algab seal, kus lõpeb sinu mugavustsoon.

Tänulikkus võib olla valitud energia, mitte ainult autonoomne reaktsioon. Kui inimene otsustab aktiivselt olla tänulik kõige eest, mis tema elus esineb (ja ma mõtlen seda kõike), loob see energeetilise allkirja, mis uhub üle ja mõjutab selle energiat, mis praegu tekib.

See ei ole teekond eikusagilt eikusagile. See on protsess. Elu on protsess. See on eesmärgi ja tähendusega protsess. See on universumi funktsioon. See on igavese tegevuse praegune tegevus.

Mida enamat sa oled, seda enamaks sa võid saada ja mida enamaks sa saad, seda enamat võid sa ikka veel olla. Sügavaim saladus on selles, et elu ei ole avastamise protsess, vaid loomise protsess. Sa ei avasta ennast, vaid lood ennast uuesti. Sestap ära püüa avastada, kes sa oled, püüa teha kindlaks, kes sa tahad olla.

Kõige suurem suhe, mis sul eales on, on suhe iseendaga.

Ära raiska selle, oma praeguse reaalsuse väärtuslikke hetki, püüdes paljastada kõik elu saladused. Need saladused on põhjusega saladused. Andke oma Jumalale kasu kahtlustest. Kasutage oma PRAEGUST hetke kõrgeimal eesmärgil – selle loomiseks ja väljendamiseks, KES SA TEGELIKULT OLED. Otsustage, kes te olete – kes soovite olla – ja tehke siis kõik, mis teie võimuses, et see olla.

Ütle oma tõde — sõbralikult, kuid täielikult ja lõplikult. Ela oma tõe järgi, leebelt, kuid täielikult ja pidevalt. Muuda oma tõde kergelt ja kiiresti, kui kogemus toob sulle uue selguse.

Sügavaim saladus on see, et elu ei ole avastamise, vaid loomise protsess.

Millele sa vastu seisad, see püsib. Millele sa otsa vaatad, see kaob.

Elu eesmärk ei ole saada, vaid anda. Elu eesmärk ei ole omada, vaid jagada. Elu eesmärk ei ole olla parem, vaid olla parem teistele.

Kõik, mis juhtub, juhtub täpselt nii, nagu see peaks juhtuma, arvestades seda, mida me teeme.

Sa kardad surra ja sa kardad elada. Milline viis eksisteerida.

Võitlus lõpeb, kui algab tänulikkus.

Ootused rikuvad suhteid.

Sinu hinge töö ei piirdu iseendaga. Hinge töö on hoolitseda ka teiste hingede eest. See on hoolida kõigist hingedest. Sest sinu hing mõistab, et tegelikult on olemas ainult üks Hing, individualiseeritud lugematutel vormidel.

Elu lähtub teie kavatsustest. See on kütus, mis käivitab teie elus loomise mootori.

Suhte eesmärk ei ole see, et läheduses oleks keegi, kes teid täiendaks, vaid see, et oleks keegi, kellega saaksite oma terviklikkust jagada.

Valu tuleneb teie otsusest, mille olete asja kohta teinud. Eemaldage tehtud kohtuotsus ja hingevalu kaob.

Iga inimese mõte, sõna või tegu põhineb kas hirmul või armastusel.

Kui sa saad aru elust universumis, aitab see sul aru saada ka universumist enda sees. Elu areneb tsükliliselt. Kõik on tsükliline. Kõik. Kui sa seda sügavuti mõistad, hakkad rohkem ka protsessi nautima, mitte seda lihtsalt taluma. Kõik asjad liiguvad tsükliliselt. See on elu loomulik rütm ja kõik toimub selles rütmis, kõik läheb selle vooluga kaasa. Seepärast ongi kirjutatud: “Igale asjale on määratud oma aeg, ja aeg on igal tegevusel taeva all.

Jäta mõte, et sa ei saa tulevikku mõjutada. Ütle endale, et tulevik ei tule sinu juurde, see tuleb läbi sinu. Muutus, mis sinuni jõuab, on see, et muudad oma tulevikku tänapäeva mõtete, sõnade ja tegudega.

Armastus laseb minna. Vajadus hoiab. Nii saate vajaduse ja armastuse vahel vahet teha. Lase lahti ootustest, lase lahti nõuetest ja reeglitest ning reeglitest, mida oma lähedastele peale surud.

Enamik inimesi keskendub suurema osa ajast vähetähtsatele asjadele. Aga kui nad pööraksid oma tähelepanu sellele, mis on tõeliselt tähtis, võiks nende elu täielikult muutuda.

Kavatse alustada – ja kavatsed lõpetada – järgmise sammu omaenda evolutsiooni protsessis. Ära imesta, mida te peaksite järgmisel eluhetkel tegema. Ära muretse selle pärast, milline peaks olema su järgmine samm või täpne viis oma praeguse dilemma lahendamiseks. Selle asemel ütle see palve: Tänan sind, Jumal, et mind aitasid mõistmaks, et see probleem on minu jaoks juba lahendatud. Küsi Jumalalt, mida iganes soovid. Siis kuula, vaata ja oota. Kuula vastust.

Sestap selleks, et hing saaks kogeda täiuslikku armastust, peab see kogema kõiki inimlikke tundeid. Kuidas saab minus olla kaastunnet selle vastu, mida ma ei tunne? Kuidas saan ma andestada teises seda, mida ma pole kunagi kogenud iseendas?

Imesid juhtub harva nende elus, kes neid võimalikuks ei pea. Sel minutil võib sind oodata ime. Palun tee sellele oma mõtlemises ruumi.

Olge oma mõistusega ettevaatlik. See on alati võimas, kuid mitte alati usaldusväärne. Kasutage mõistmist. Minge kohta, mis mõtleb sellele, millest mõtlete. See on see, kes sa tegelikult oled. Sa oled vaatleja sellele, mida vaadeldakse. Te ei ole teie keha, vaim ega hing – te olete kõik kolm kokku. See on teie olemise tervik – ja see on see, mida te püüate kogeda, kui olete siin Maal.

Muretsemine, vihkamine, hirm – koos nende võrsetega: ärevus, kibestumine, kannatamatus, ahnus, ebasõbralikkus, hukkamõistmine ja hukkamõist – kõik ründavad keha rakutasandil. Nende tingimustel on võimatu omada tervet keha.

Kõigepealt veenduge, et astute suhtesse õigetel põhjustel. (Ma kasutan siin sõna “õige” suhtelise mõistena. Ma pean silmas “õiget” seoses teie elu suurema eesmärgiga.). Nagu ma juba varem märkisin, astuvad enamik inimesi suhetesse ikkagi “valel” põhjustel — üksinduse lõpetamiseks, tühimiku täitmiseks, armastusele tähelepanu toomiseks või kellegi armastamiseks — ja need on mõned paremad põhjused. Teised teevad seda oma ego päästmiseks, depressioonide lõpetamiseks, seksuaalelu parandamiseks, eelmisest suhtest toibumiseks või, uskuge või mitte, igavuse leevendamiseks. Ükski neist põhjustest ei tööta ja kui midagi dramaatiliselt ei muutu, ei toimi ka suhe.

Hakka koheselt tõtt rääkima ja ära lõpeta kunagi. Alusta sellest, et räägid iseendale tõtt iseenda kohta. Seejärel räägi endale tõtt kellegi teise kohta. Räägi siis teisele enda kohta tõtt. Seejärel räägi teisele tõtt teise inimese kohta. Lõpuks räägi tõtt kõigile kõige kohta. Need on tõe rääkimise viis taset. See on viiekordne tee vabadusele.

Kui räägime Jumalaga rääkimisest ja Jumala sõnumite kuulmisest, on meile eluliselt oluline täielikult ja sügavalt mõista Jumala tõelist olemust. Peame olema täiesti selged ainsad usutavad, kehtivad, ehedad, täpsed ja usutavad sõnumid, mida Jumalik meile saadaks. Nad järgivad neid reegleid: Jumala sõnumid on alati sinu huvides. Jumala sõnumid kannavad positiivset, armastavat energiat.  Jumal ei saadaks kunagi kellelegi sõnumit, mis juhendab neid teisele haiget tegema või vigastama.

Veel üks viis, kuidas Jumal meiega räägib, on sõnade kaudu, mida räägivad inimesed, kes on meile saadetud kui Jumalast “sõnumitoojad”. Need võivad olla sõbrad, sugulased, täiesti võõrad inimesed, kellega meil on võimalus kohtuda tänaval, lennujaamas või rongijaamas, vaimulikud või nõustajad, kellega me konsulteerige, töötubade esinejad – või isegi autorid, kelle töid me loeme.

Armastus on tingimusteta. Elu on lõputa. Looja on vajadusteta. Ja sina oled ime. Looja ime, loodud inimeseks.

Ostukorv